Gruppträning

Styrka, rörlighet, balans, kondition

Gruppträning

På Improve erbjuder vi ett brett utbud av klasser inriktade på bland annat funktionell träning, puls, styrka och smidighet. I funktionell träning utför du övningar som efterliknar rörelser från vardagen – ofta med hjälp av din egen kroppsvikt. Här utvecklar du såväl din styrka som rörlighet, balans och kondition. Exempel på utbud är styrkepass, konditionspass, core, yoga och boxning. Vi har även familjepass och specialklasser för dig som är nybliven mamma eller senior. Läs mer under respektive pass.

Klassutbud Improve

ABS (mage/rygg)

En något tuffare mage/rygg klass än Coren där vi jobbar i intervallform. Klassen är 30 minuter.

Cage Cardio

Stationsträning med fokus på puls och längre intervaller. Vi blandar konditionsmaskiner, egen kroppsvikt och andra redskap.

Cage Challenge

Här används buren till att köra tuff stationsträning. Detta är en klass för dig som gillar utmaningar.
På lördagens CageChallenge XL tar vi in något fler deltagare.

Core

30 minuter klass med fokus på liggande och stående bålövningar för att stärka upp mage/rygg. Vi använder redskap som viktplattor, matta och jobbar i takt till musik.

Cykel

Konditionsträning i vår cykelsal. Instruktören sätter sin prägel på klassen och varvar kortare med längre intervaller.

Dynamic Mobility

30 minuter rörlighetsklass med fokus på att förbättra kroppens funktion och rörlighet. I klassen används främst egen kroppsvikt i form av dynamiska rörelser.

Familje Cage

Vi lanserar en ny träningsform där vuxna och barn från 9 år och uppåt tränar tillsammans. Vi kör cirkelträning i buren som är anpassad för att alla ska kunna delta. Det går även bra att vara med utan barn.

Functional Moves

Här jobbar vi med olika redskap som gummiband, hantlar, slideplattor mm för att stärka upp kroppen inifrån och ut. Styrketräning på ett mjukt sätt där kroppen får röra sig i sina naturliga plan.

Mjuk Yoga

Yoga är träning för både kropp och själ. Mjuk-yoga är en yogaklass där alla kan delta. Den passar dig som vill börja träna yoga med aldrig har testat, eller dig som vill ha en lättare form av yoga.

MRL (Mage-Rumpa-Lår)

En 30 minuter intervallklass som stärker upp nedre delen av kroppen. Vi fokuserar på styrka, kondition, spänst och core.

Senior Cykel

30 min spinning med fokus på kondition efter egen förmåga. Instruktören kör olika intervaller till härlig musik.

Senior Rörlighet

30 minuters rörlighet och stretch som går bra att kombinera med andra pass.

Senior Styrka

Styrketräning där vi står med våra egna redskap på samma ställe under hela passet. Utmanande träning för hela kroppen.

Senior Styrka/Kondition

Passet inleds med ca 30 minuters konditionsträning till musik. Därefter följer styrkeövningar för hela kroppen där vi använder bl a hantlar, viktplattor och gummiband.

Skivstång

Ett helkroppspass där vi använder skivstång och bräda. Här fokuserar vi på basträning med skivstång såsom knäböj, marklyft, bänkpress mm. Du lär dig grundtekniken för styrketräning.

Soma Move®

Soma Move® är en unik helkroppsträning utan redskap som sker barfota på en yogamatta. Träningen förbättrar både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro.

Step/Styrka

Konditions och styrkeövningar med hjälp av stepbräda och egen kroppsvikt. I detta roliga pass med enkla stegkombinationer och övningar jobbar vi både med puls och mjölksyra.

Tabata

Tabata är en 30 minuter intervallklass där vi jobbar i 20 sekunder och vilar 10 sekunder. Varje övning gör vi 4-8 gånger. Passar både dig som är nybörjare och träningsvan.

Trigger Point mobility

Rörlighetsklass där vi kombinerar rörlighetsövningar med triggerbollar och triggerrullar som stimulerar vår bindväv.

WOD (Workout of the day)

Klassen körs i 30-45 minuter i buren. Varierat, tufft pass med olika utmaningar från gång till gång.

Yin Yoga

Yin-Yoga är en lugn form av yoga där vi "vilar" i olika sittande och liggande positioner för att släppa på spänningar och mjuka upp vår bindväv.

Yoga

Yoga är träning för både kropp och själ. Du förbättrar din rörlighet, styrka och kroppskontroll med både statiska och dynamiska övningar.

Yogalates

Yogalates är en mix av yoga och pilates. Vi jobbar flöde kombinerat med styrka för bål och balans.

I klasstiden ingår fram- och undanplockning av redskap etc.

*Ändringar eller justeringar i schemat kan förekomma.